Fructele de corcodus sunt dulci, insa au si o usoara urma de gust acru. Daca iti place aceasta combinatie de gusturi si vrei sa pregatesti un compot din corcodusele din aceasta toamna, citeste urmatoarea reteta.
Ingrediente pentru compotul de corcoduse
- 4 cani de corcoduse
- 1 cana zahar
- 1 cana apa
- 1,5 - 2 linguri amidon
-
sucul de la o lamaie.
Cum se prepara compotul de corcoduse
Pune toate ingredientele intr-o cratita, pe care o asezi la foc potrivit. Lasa-l sa inceapa sa clocoteasca, apoi calculeaza 3-4 minute de fierbere . Amesteca in el continuu.
Strecoara corcodusele din sirop, da-le deoparte si lasa sucul ramas sa fiarba la foc mic pana cand lichidul devine vascos.
Ia cratita de pe foc si pune fructele inapoi in sirop.
Lasa-l sa se raceasca si decide cum il vei servi: daca il servesti imediat, aseaza-l in boluri, iar daca il pui la conservat, transfera-l in borcane. Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans, apoi pune-le sa fiarba 10 – 15 minute intr-o cratita cu apa si un prosop asezat in fund. Dupa ce se racesc le poti da la camara.
Cum se serveste compotul de corcoduse
Se consuma simplu sau impreuna cu alte deserturi .