Dulceturi & Conserve

#fruct kaki #retete kaki #gem de kaki #kaki # retete gem #gem

Gem de kaki, un deliciu in orice camara

Kaki, cunoscut si ca "piersica japoneza", este un fruct exotic, delicios, asemanator la aspect cu o rosie galbena. Textura este insa una suculenta, asemanatoare piersicii si a pepenelui galben. Este un fruct bogat in vitamina A, B, C si P si contine minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu, dar si cantitati mici de fier si zinc. Fructul este cunoscut pentru faptul ca alunga oboseala si previne cancerul, daca este consumat regulat. Este delicios daca este consumat ca atare sau in diverse preparate. Gemul de kaki este insa un deliciu pe care nu trebuie sa-l ratezi!

Ingrediente pentru gemul de kaki

  • 1,5kg kaki
  • 800g zahar
  • 200ml apa
  • 1/4 radacina ghimbir

Cum se prepara gemul de kaki

Spala fructele bine apoi curata-le de coaja si indeparteaza cotorul. Taie fructele cubulete mici si adauga-le intr-o oala nonaderenta, cu fund dublu. Adauga peste acestea zaharul, apa si ghimbirul curatat de coaja.

Adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul mic si lasa gemul sa fiarba timp de minim 60 de minute. Din cand in cand, ai grija sa aduni spuma de la suprafata acestuia.

Pentru a verifica daca gemul este gata, toarna o lingurita de compozitie pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca gemul este gata.

Pune gemul fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste gemul de kaki

Gemul de kaki poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor. Poate fi folosit cu succes si ca umplutura pentru diverse fursecuri, prajituri si chiar la umplerea clatitelor.

Sursa foto: braunhouseholdclub.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului