Ingrediente pentru gemul de kaki
- 1,5kg kaki
- 800g zahar
- 200ml apa
- 1/4 radacina ghimbir
Cum se prepara gemul de kaki
Spala fructele bine apoi curata-le de coaja si indeparteaza cotorul. Taie fructele cubulete mici si adauga-le intr-o oala nonaderenta, cu fund dublu. Adauga peste acestea zaharul, apa si ghimbirul curatat de coaja.
Adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul mic si lasa gemul sa fiarba timp de minim 60 de minute. Din cand in cand, ai grija sa aduni spuma de la suprafata acestuia.
Pentru a verifica daca gemul este gata, toarna o lingurita de compozitie pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca gemul este gata.
Pune gemul fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Cum se serveste gemul de kaki
Gemul de kaki poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor. Poate fi folosit cu succes si ca umplutura pentru diverse fursecuri, prajituri si chiar la umplerea clatitelor.
Sursa foto: braunhouseholdclub.nl