Feluri principale

#cipsuri de cartofi #cipsuri # retete cartofi #cartofi

Cum sa prepari acasa cipsuri de cartofi! Sunt deliciosi si sanatosi

Cine nu adora cipsurile de cartofi? Daca le eviti insa din cauza conservantilor pe care ii contin, afla ca ii poti prepara acasa, la fel de usor. Trebuie insa sa te inarmezi cu rabdare, deoarece va dura ceva pana vor fi gata.

Ingrediente pentru cipsurile de cartofi

  • 5-6 cartofi nu foarte mari
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (optional)

Cum se prepara cipsurile de cartofi

Spala cartofii bine si curata-le coaja. Feliaza-i cu ajutorul unei razatoare in felii foarte subtiri de 2-3 milimetri. Adauga-i intr-un castron plin de apa si spala-i bine. Scoate-i apoi pe un prospop de hartie pentru a se scurge si a se usca.

Adauga uleiul peste cartofi si amesteca bine pentru a se distribui uniform.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga cate un rand de cartofi. Presara peste sare, piper si boia si coace-i timp de 10-15 minute. Scoate tava din cuptor, intoarce cartofii pe cealalta parte si mai lasa-i la copt timp de 10-15 minute. Scoate-i apoi pe un platou si lasa-i sa se raceasca. Cand s-au racit muta-i intr-un bol incapator.

Atentie! Nu suprapune cartofii unul peste altul cat sunt calzi, deoarece se vor inmuia.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-05-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii