Feluri principale

#paste #bolognese #spaghete

Paste Bolognese

Pastele bolognese sunt un preparat foarte apreciat si de efect. Sosul poate fi combinat cu orice fel de paste, iar condimentele pot fi inlocuite dupa placul fiecaruia.


De ce ingrediente ai nevoie:

 

  • 150 gr carne tocata de vitel
  • 150 gr carne tocata de porc
  • O punga de spaghetti
  • O cutie sos tomate
  • Doua cepe mari
  • Trei catei de usturoi
  • Busuioc
  • Patrunjel
  • Trei linguri ulei de masline
  • O rotita mica de parmezan
  • 1/2   pahar cu vin alb.


Cum se prepara:

 

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline. Cand aceasta este rumenita (nu arsa) se adauga carnea tocata si usturoiul pisat si se amesteca bine.

Dupa cateva minute, se adauga vinul alb si se lasa pe foc pana cand acesta se evapora.

Rosiile, date pe razatoare , se adauga peste carne si se lasa sa fiarba in jur de 30 de minute.

Intre timp se fierb pastele, iar dupa ce au fiert, se adauga peste ele sosul preparat.


Cum se servesc

 

 Pastele bolognese se servesc calde, presarate cu busuioc, patrunjel si parmesan.

  •   2009-05-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii