Feluri principale

#paste #ciuperci #ceapa #usturoi #rosii

Paste bolognese cu ciuperci

Pastele bolognese cu ciuperci sunt delicioase si se prepara relativ repede. Poti folosi orice tip de ciuperci. Asezonate cu parmezan ras, aceste paste pot fi servite si atunci cand ai musafiri . Pentru acest preparat, nu uita sa iti torni si un pahar cu vin alb.

 

Ingrediente pentru paste bolognese cu ciuperci

 

  • 500 grame ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 frunze de telina
  • 1 morcov
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 litru sos de tomate
  • 20 grame zahar
  • cimbru
  • 20 grame otet
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara pastele bolognese cu ciuperci

 

Intr-un mixer, adauga ceapa taiata, morcovul si telina. Mixeaza-le pana obtii cuburi mici. Intr-o tigaie, pune la incins putin ulei de masline. Transfera mixtura de ceapa in tigaie. Adauga sare si amesteca bine ingredientele. Lasa-le la calit timp de 5 - 10 minute.

Tot in mixer, pune un o treime din cantitatea de ciuperci. Mixeza timp de cateva minute. Adauga apoi inca o treime din ciuperci. Lasa-le sa mixeze impreuna cu celelalte. Dupa cateva minute adauga si ultima cantitate de ciuperci, pana cand este taiata mai gros. Vei avea astfel o mixtura in care o parte din ciuperci s-a transformat in piure iar cealalta parte este inca taiata grosier.

Transfera ciupercile in tigaie si adauga sare si piper. Amesteca bine ingredientele si lasa-le pe foc timp de 10 - 15 minute. Amesteca din cand in cand in compozitie, pana cand apa se evapora.

Adauga restul de ulei, usturoiul taiat, ardeiul iute si cimbrul. Amesteca bine si lasa pe foc timp de 5 minute. Pune in compozitie si sosul de tomate si zaharul si amesteca totul bine. Mai lasa compozitia pe foc timp de 5 minute. Adauga si otetul si amesteca. Lasa compoztia pe foc pana da in clocot. Da focul mai incet, acopera tigaia cu un capac. Mai lasa compozitia la fiert 15 - 20 de minute.

Cand sosul este gata, toarna peste pastele fierte. Amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza frumos.

 

Cum se servesc pastele bolognese cu ciuperci

 

Pastele bolognese cu ciuperci se servesc stropite cu putin ulei de masline si parmezan ras.

  •   2010-09-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii