Pastele cu ton si ciuperci se prepara repede si sunt foarte gustoase. Sunt potrivite pentru o masa in familie . Pentru prepararea acestei retete poti folosi orice tip de paste doresti.
 

Ingrediente pentru paste cu ton si ciuperci

 

  • 250 grame paste, fierte
  • 60 grame unt
  • 450 grame ciuperci, feliate
  • 4 cepe verzi
  • 40 grame faina
  • 500 ml lapte
  • 400 grame ton din conserva
  • 200 grame mazare fiarta
  • 200 grame parmezan ras
  • 200 grame pesmet
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara paste cu ton si ciuperci
 

Intr-o cratita, incinge 40 grame de unt. Adauga ciupercile si lasa-le la calit cateva minute, pana isi schimba culoarea si se inmoaie. Adauga ceapa verde si mai lasa pe foc timp de 2 - 3 minute.

Adauga faina. Amesteca bine toate ingredientele. Toarna apoi treptat si laptele. Lasa pe foc si continua sa amesteci, pana sosul capata consistenta. Adauga sare si piper dupa gust.

Incorporeaza in sos si tonul maruntit. Amesteca bine. Adauga apoi si mazarea si pastele. Amesteca totul bine.

Rastoarna toata compozitia intr-o tava din ceramica termorezistenta, unsa cu unt. Deasupra presara parmezanul ras.

Topeste restul de unt si amesteca cu pesmetul. Presara apoi pesmetul peste parmezan. Da tava la cuptor timp de 30 - 35 de minute.
 

Cum se servesc pastele cu ton si ciuperci
 

Pastele cu ton si ciuperci se servesc calde.

  •   2011-01-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii