Piureul de dovleac este o garnitura ceva mai neobisnuita, care poate insoti cu succes preparatele de vita sau porc.


Ingrediente pentru piure de dovleac

 

  • 700-800 g dovleac (curatat de coaja si seminte)
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml smantana lichida


Cum se prepara piure de dovleac

 

Pune dovleacul la fiert in apa cu zahar brun. Lasa totul sa fiarba, pana ce dovleacul se inmoaie usor.

Scurge dovleacul de apa, apoi zdrobeste pulpa in blender. Mixeaza totul pana ce obtii o pasta fina, apoi adauga smantana lichida si uleiul de masline in fir subtire.

Potriveste piureul de gust, adaugand sare si piper.


Cum se serveste piure de dovleac


Serveste piureul cald, alaturi de o friptura de porc sau de vita.

Sursa foto: beantownbaker.com

 

  •   2012-10-22
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.