Prazul gratinat cu branza si conopida este gustos, aromat si usor de preparat. Se poate servi atat simplu, cat si alaturi de alte preparate din carne.

Ingrediente pentru prazul gratinat cu branza si conopida


30 grame unt
30 grame faina
400 ml lapte
30 grame smantana
100 grame branza de capra faramitata
1 praz taiat in bucati
1 conopida taiata in buchetele
cimbru proaspat.

Cum se prepara prazul gratinat cu branza si conopida

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita incinge untul. Atunci cand incepe sa faca spuma, adauga faina si amesteca usor. Adauga apoi treptat laptele, amestecand continuu pana cand obtii un sos cremos.

Lasa sa fiarba timp de 2 minute, ia de pe foc si adauga smantana si branza. Asezoneaza cu sare si piper.

Fierbe prazul si conopida intr-o cratita cu apa fiarta si sare. Scurge apoi bine. Aseaza prazul si conopida intr-o tava, toarna deasupra sosul si presara cimbrul. Da la cuptor pentru 30 de minute.

Cum se serveste prazul gratinat cu branza si conopida

Prazul gratinat cu branza si conopida se serveste ca atare.
 

  •   2012-10-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii