Puiul cu usturoi in stil chinezesc se prepara foarte repede si este delicios. Este ideal pentru mesele in familie. Se serveste cu orez fiert picant sau legume la gratar.

Ingrediente pentru puiul cu usturoi in stil chinezesc


450 grame piept de pui taiat in cubulete
30 ml sos de soia
10 ml vin alb
4 catei de usturoi
ulei de susan
fulgi de ardei iute
2 cepe verzi tocate
10 ml ulei de alune.

Cum se prepara puiul cu usturoi in stil chinezesc

Intr-un bol amesteca cubuletele de pui cu sosul de soia si vinul. Lasa la frigider, sa se marineze, timp de 20 de minute.

Intr-un bol amesteca uleiul de susan, cu 2 linguri de sos de soia si fulgii de ardei. Incinge uleiul de alune intr-o tigaie. Cand uleiul este incins adauga carnea de pui si caleste cateva minute. Adauga ceapa si usturoiul si amesteca bine.

Adauga apoi si amestecul de sos de soia si ulei de susan. Lasa pe foc timp de 5 minute, amestecand continuu.

Cum se serveste puiul cu usturoi in stil chinezesc

Puiul cu usturoi in stil chinezesc se serveste cu orez brun sau legume la gratar.
 

  •   2012-03-22
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.