Feluri principale

#vin #culinar #reteta #ceapa #cartofi #legume #pui

Pulpe de pui cu ceapa si cartofi

Cine poate refuza un pui aromat cu cimbru, ceapa si cartofi, servit alaturi de un pahar rece cu vin alb demi- dulce ? Pentru ca raspunsul este clar, iata cum poti ademeni cat mai multi invitati la masa ta cu aceasta reteta.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 2 pulpe
  • 5 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de boia dulce
  • 1/1 lingurita de cimbru
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se taie precum wedges, iar ceapa se taie in 4 bucatie egale.
  • Se pune o tigaie pe foc, iar in ea se adauga cartofii, ceapa,  uleiul de masline, boiaua dulce, sarea si piperul si se lasa la prajit pana cand se rumenesc bine.  Spre final se adauga cimbrul.
  • Puiul se  baga la cuptor si se lasa pana cand este aproape gata, dupa care se pune in tigaia in care s-au prajit cartofii cu ceapa si condimentele si se mai prajesc putin impreuna.
  • Preparatul se poarte orna cu o felie de lamaie.

Cum se serveste:

  • Puiul cu ceapa si cartofi se serveste cald, alaturi de un pahar cu vin alb demi-dulce.
  •   2009-10-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii