Feluri principale

#retete #placinta #ciuperci #placinta cu pui

Reteta din resturi: placinta cu pui, lamaie si ciuperci

Daca ti-a ramas in frigider niste pui pregatit la cina de aseara, nu trebuie sa il arunci. Poti sa pregatesti o placinta consistenta pentru familia ta.

Ingrediente pentru placinta cu pui , lamaie si ciuperci

1 ceapa, taiata fin

100 gr. de ciuperci, feliate

coaja rasa de la 1 lamaie

300 gr. de pui gatit, taiat in bucati

2 linguri de smantana

sare, piper

1 pachet de aluat foitaj

1 cub de unt

Cum se pregateste placinta cu pui, lamaie si ciuperci

Intr-o tigaie mare topeste un cub de unt, apoi caleste ceapa in aceasta , pana se inmoaie. Adauga ciupercile, taiate felii si lasa 3 minute, pana capata o nuanta aurie.

Pune apoi bucatelele de pui si coaja de lamaie. Toarna compozitia obtinuta intr-un vas ceramic, de placinta, asezoneaza cu sare si piper si adauga smantana.

Acopera tava respectiva cu foaia de aluat, presarand usor pe margini pentru a o sigila. Taie excesul de aluat si inteapa cu o furculita placinta, pentru a iesi aburul la copt.

Da tava la cuptor , circa 25 de minute, pana cand placinta devine crocanta si aurie.

Cum se serveste placinta cu pui, lamaie si ciuperci

Serveste placinta cu rosii sau salata verde.

Foto: tarts-and-pies.blogspot.com

  •   2012-03-02
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.