De Ziua Barbatului prepara o gustare suculenta si gustoasa. Crevetii in sos de bere se prepara repede si au un gust foarte bun. Ii poti prepara la gratar, alaturi de multi prieteni. Nu uita sa pui la rece si cateva sticle de bere.
Ingrediente pentru creveti in sos de bere
- 1 kg creveti
- 250 ml bere
- 100 grame unt topit
- 10 ml ulei de masline
- sucul de la o lamaie
-
sare
-
piper
- pudra de usturoi
- pudra de ceapa
- nucsoara
- patrunjel uscat
- pudra chili.
Pentru sosul de bere
- 10 ml ulei
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi
- 20 ml suc de lamaie
- 100 ml bere
- 10 grame sos Worcestershire
- 100 ml sos picant
- sare.
Cum se prepara crevetii in sos de bere
Curata si spala bine crevetii. Intr -un bol amesteca sarea cu piperul, pudra de usturoi, pudra de ceapa, nucsoara, patrunjelul uscat si pudra de chili. Adauga crevetii si amesteca bine. Toarna pese creveti si berea si amesteca incet.
Lasa crevetii la marinat timp de 20 de minute.
Cat timp crevetii se marineaza, intr -un bol amesteca untul topit cu toate celelalte ingrediente pentru sosul de bere. Mai adauga putina bere si amesteca bine.
Scurge apoi crevetii de sosul in care au stat la marintat si unge-i cu putin ulei de masline. Aseaza crevetii pe gratarul incins.
Lasa crevetii pe gratr timp de 3 minute pe fiecare parte. Unge-i din cand in cand cu bere.
Cand sunt gata, ia crevetii de pe foc si amesteca-i cu sosul de bere.
Cum se servesc crevetii in sos de bere
Crevetii in sos de bere se servesc cu suc de lamaie pe deasupra. Nu uita nici de un pahar de bere rece.