Somonul cu sos de lamaie si smantana este un preparat delicat si gustos, ideal pentru cinele in doi. Se prepara rapid si se serveste cu patrunjel tocat si un pahar de vin alb.


Ingrediente pentru somonul cu sos de lamaie si smantana

  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml supa de pui
  • 200 grame smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fileuri de somon
  • sare
  • piper
  • patrunjel


Cum se prepara somonul cu sos de lamaie si smantana

Amesteca sucul de lamaie, supa si smantana intr-o cratita si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic, acopera cu un capac si mai lasa sa fiarba timp de 10 minute. Asezoneaza cu sare si piper.

Incinge uleiul intr-o cratita si adauga fileurile de peste. Asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc timp de 5 minute pe fiecare parte.

Cand este gata, transfera somonul pe un platou si garniseste cu sosul de lamaie.


Cum se serveste somonul cu sos de lamaie si smantana

Somonul cu sos de lamaie si smantana se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Sursa foto: simplyrecipes.com

  •   2013-02-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.