Feluri principale

#somon # retete peste #retete somon

Somon glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata

Somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata este usor de prepart si foarte gustos.


Ingrediente pentru somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata

 

  • 1 ceapa
  • 60 grame unt
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml lapte
  • 1 protocala
  • 50 ml miere
  • 4 fileuri de somon
  • sare
  • piper


Cum se prepara somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata


Toaca ceapa cat mai fin. Incinge 30 de grame de unt intr-o tigaie si adauga ceapa. Acopera si lasa la foc mediu timp de 15 minute.

Taie cartofii in cubulete si pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti, scurge bine si adauga in tigaia cu ceapa. Adauga si restul de unt si laptele. Lasa pe foc pana cand laptele incepe sa fiarba.

Zdrobeste apoi cartofii, pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper.

Incinge cuptorul la 180 de grade. Amesteca coaja si sucul de portocala cu mierea. Pe o tava tapetata cu folie de aluminiu aseaza fileurile de somon si unge-le cu amestecul de miere si portocala. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.

Pe un platou, aseaza cateva linguri de piure si un fileu de somon. Pe deasupra mai toarna putina glazura.


Cum se serveste somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata


Somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata se serveste ca atare.

 

  •   2012-10-15
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.