Somonul la fumat si foarte gustos. Il poti servi la ocazii speciale sau seara, la cina.
Ingrediente pentru somon la gratar in sos de unt
- 230 gr somon intreg, curatat
- 2 cani ciuperci taiate
- 1 cana ceapa verde, taiata
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1/2 cana parmezan ras
- 1 lamaie
- 1/2 cana unt topit
- 5 felii de lamaie
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara somonul la gratar
Pune somonul pe o folie de aluminiu , astfel incat aceasta sa fie mai mare decat pestele. Da pestele cu sare si piper, atat pe dinauntru, cat si pe dinafara.
Intr-un castron, amesteca ciupercile cu patrunjelul , branza, coaja si sucul de la lamaie. Toarna compozitia in cavitatea pestelui.
Pune untul peste peste si apoi aseaza pe el feliile de lamaie.
Acopera pestele cu alta folie si sigileaza la capete.
Incinge gratarul si aseaza pestele si lasa-l sa se faca 30 de minute, apoi intoarce-l si mai lasa-l inca vreo 20 de minute.
Cum se serveste somonul in sos de unt
Se serveste imediat, alaturi de o garnitura de legume.