Tocanita orientala de pui si caise este un preparat special, pe care il poti pregati pentru un pranz satios. Daca vrei sa incerci ceva nou, poti face o tocanita din bucataria orientala, combinand carnea de pui cu ghimbir, usturoi si caise.
 

Ingrediente pentru tocanita orientala
 

  • 1 ceapa, taiata
  • 1 lingura ghimbir ras
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 4 bucati piept de pui, fara piele si os
  • 2 linguri condimente pentru tocana
  • 100 gr linte rosie
  • 10 caise, taiate
  • 1 lamaie (sucul)
  • 750 ml supa de pui
  • 1 legatura coriandru sau menta
  • seminte de rodie.
     

Cum se prepara tocanita orientala
 

Incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Pune ceapa si usturoiul, apoi asezoneaza cu sare si piper. Lasa sa se faca in jur de 8 minute, apoi adauga si carnea de pui. Asteapta 5 minute, pe urma adauga condimentele pentru tocanita, lintea, caisele si sucul de lamaie.

Toarna apoi 750 ml supa de pui si lasa la fiert 15 minute. Adauga apoi menta sau coriandrul si semintele de rodie.
 

Cum se serveste tocanita orientala
 

Tocanita orientala se serveste calda, impreuna cu o garnitura de orez sau de couscous .

  •   2011-08-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii