Feluri principale

#culinar #mancare #reteta #porc #tochitura

Tochitura

Tochitura este una dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale romanesti. Iata o reteta simpla si la indemana oricui.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 120 gr ceafa de porc
  • 100 gr carnati
  • 3 catei de usturoi
  • Un ou
  • 10 gr ulei
  • 50 gr telemea de vaca
  • 100 gr sos de rosii
  • 100 ml vin alb
  • Patrunjel
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Intr-o tigaie cu ulei incins se adauga bucatile de carne
  • Se prajesc cam doua - trei minute, dupca care se adauga carnatii
  • Se toarna apoi peste carne un pic de vin alb, sos de rosii, sare, piper si cateva bucatele de usturoi.
  • Se prajeste un ou si intre timp se face mamaliguta.

 

Cum se serveste:

  • Pe un platou se pune mamaliguta langa care se adauga tochitura. Peste mamaliga se pune oul prajit si se rade telemeaua de vaca.
  • Preparatul se orneaza cu patrunjel.

 

 

 

 

Reteta oferita de restaurantul Casa Select.

 

  •   2009-04-06
  •   43531 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de


Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului