De Craciun, de pe masa romanilor nu trebuie sa lipseasca friptura de porc. Incearca o reteta nou, cu vin. Este foarte aromata si savuroasa. se serveste cu diverse garnituri . Poti asezon cu ierburi aromatice si smantana.
Ingrediente pentru friptura de porc gatita cu vin
- 800 grame carne de porc
- 30 grame unt
- 20 ml ulei de masline
- 15 grame paprika
- 1 ceapa tocata
- 10 grame faina
- 400 ml supa de pui
- 200 ml vin alb
- 200 grame ciuperci
- 10 grame sos de tomate
- 150 grame smantana
- sare
- piper.
Cum se prepara friptura de porc gatita cu vin
Topeste untul intr-o tigaie mare. Adauga carnea de porc si prajeste-o cateva minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea. Scoate apoi carnea, scurge-o de unt si pune-o intr-un bol, intr-un loc cald.
In untul in care s-a prajit carnea, adauga ceapa tocata si paprika si caleste timp de 5 - 10 minute. Adauga cipercile si sosul de tomate. Lasa pe foc pana cand ciupercile se inmoaie. Adauga putina paprika si faina si amesteca continuu. Ia apoi tigaia de pe foc. Adauga vinul si amesteca continuu, pana cand se evapora.
Adauga apoi carnea si supa de pui. Lasa pe foc timp de 15 - 20 de minute. Cand sunt aproape gata, adauga smantana.
Cum se serveste friptura de porc gatita cu vin
Friptura de porc gatita cu vin se serveste calda, alaturi de diferite garnituri. Asezoneaza cu smantana si patrunjel tocat.