Pastele bolognese sunt un preparat foarte apreciat si de efect. Sosul poate fi combinat cu orice fel de paste, iar condimentele pot fi inlocuite dupa placul fiecaruia.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 150 gr carne tocata de vitel
- 150 gr carne tocata de porc
- O punga de spaghetti
- O cutie sos tomate
- Doua cepe mari
- Trei catei de usturoi
- Busuioc
- Patrunjel
- Trei linguri ulei de masline
- O rotita mica de parmezan
- 1/2 pahar cu vin alb.
Cum se prepara:
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline. Cand aceasta este rumenita (nu arsa) se adauga carnea tocata si usturoiul pisat si se amesteca bine.
Dupa cateva minute, se adauga vinul alb si se lasa pe foc pana cand acesta se evapora.
Rosiile, date pe razatoare , se adauga peste carne si se lasa sa fiarba in jur de 30 de minute.
Intre timp se fierb pastele, iar dupa ce au fiert, se adauga peste ele sosul preparat.
Cum se servesc
Pastele bolognese se servesc calde, presarate cu busuioc, patrunjel si parmesan.