Puiul cu naut si anghinare este un preparat deosebit, foarte potrivit pentru cei carora le place puiul si vor sa incerce o noua modalitate de preparare.
Ingrediente pentru pui cu naut si anghinare
- 4 copane de pui, taiate, fierte
- 1 cana naut
- 1 cana inimi de anghinare
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cani supa de pui, calda
- 1 ceapa medie, taiata
- 2 teline , taiate
- 5 catei usturoi, tocat
- 2 linguri suc de lime
-
3 morcovi, taiati
Cum se prepara puiul cu naut si anghinare
Spala bine carnea de pui. Apoi toarna peste ea zeama de lime si lasa-o asa cam un sfert de ora.
Toarna ulei intr-o tigaie, la foc mediu si pune carnea de pui. Prajeste-o 5 minute, apoi intoarce-o, pentru a se face uniform. Adauga ceapa si usturoiul, amestecand din cand in cand. Lasa inca 5 minute mancarea pe foc, apoi toarna supa de pui si resturile de zeama de lime, daca ai.
Adauga apoi morcovii si lasa mancarea pe foc pana cand da in clocot. Pune capacul si fierbe puiul 20 de minute.
Adauga telina si lasa pe foc pana da din nou in clocot. Adauga nautul si inimile de anghinare, pune capacul iar, da focul mai mic si lasa mancarea inca 5 minute. Apoi scoate carnea si legumele si pune-le intr-un recipient acoperit, sa se pastreze calde. Inlatura grasimea din tigaie, apoi fierbe sosul ramas inca 5 minute.
Cum se serveste puiul cu naut si anghinare
Pune sosul fiert la final in sosiera. Serveste puiul impreuna cu acest sos. De asemenea, poti sa-i adaugi un sos de lime si o garnitura de orez, couscous etc.