Sfaturi culinare

#praz #fasole #sarmale #ardei #snitel #post

5 feluri principale de post

In perioada postului, felul principal reprezinta cel mai important preparat de pe masa. Acesta trebuie sa poata fi gatit cu ingredientele potrivite si sa fie suficient de hranitor incat sa nu ti se faca foame la scurt timp dupa ce ai mancat. 

Sarmale de post
 

Sarmalele cu ciuperci sunt unele dintre cele mai cunoscute si mai apreciate preparate, fiind gatite atat in perioadele obisnuite, cat si in cele de post.
 

Snitel din soia
 

Cei care prefera preparatele din soia pot sa-si pregateasca snitele de soia. Acestea sunt un preparat satios si gustos, pentru care sunt necesare putine ingrediente. Foloseste soia, pesmet, ulei si un amestec de condimente.
 

Ardei umpluti cu orez si ciuperci
 

La fel ca sarmalele de post, ardeii umpluti cu orez si ciuperci pot constitui un bun inlocuitor pentru reteta pe baza de carne. Foloseste ardei si ceapa pentru ca preparatul sa fie satios si gustos.
 

Mancare de fasole cu praz
 

De post poti sa faci o mancare de praz si fasole. Foloseste magheran si tarhon pentru a aroma acest preparat. Mancarea se face usor, in putin timp.
 

Mancare picanta de legume
 

Profita de legumele proaspete si fa o mancare picanta de post. Foloseste conopida , ardei gras, cartofi, ceapa, morcovi, mazare si rosii. Pentru condimentare ai nevoie de dafin si curry.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului