Tapioca este un aliment popular in alte colturi ale lumii, insa mai putin cunoscut in Romania. Desi este un aliment ieftin, ce se regaseste in toate supermarketurile, multe persoane il evita deoarece nu stiu ce este si cum se foloseste in bucatarie.

 

Planta provine din Nord-Estul Braziliei insa aceasta este cultivata in prezent atat in America cat si in Asia si Africa.

Tapioca este un amidon alimentar extras din radacina de Manioc (planta cunoscuta si sub denumirea de Cassava). Radacina plantei este procesata si apoi transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.

Sursa foto: paleoplan.com

Tapioca, un aliment sanatos si hranitor

Tapioca este un aliment sanatos si hranitor atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceasta este bogata in acid folic (vitamina B9), fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6 si fibre. Este o sursa excelenta de carbohidrati si nu contine gluten, fiind recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten.

Cum se foloseste tapioca

Sursa foto: pixabay.com

Tapioca este recomandata in alimentatia copiilor dar si pentru un mic dejun sanatos pentru adulti. Tapioca este folosita in special sub forma de perle, la prepararea budincilor, carora li se pot adauga arome si fructe, dupa preferinte. In schimb, faina de tapioca poate fi folosita la prepararea prajiturilor sau clatitelor.

Atentie! Tapioca este toxica daca nu este preparata corect! Aceasta contine cantitati mici de glicozide cianogene (cianuri), motiv pentru care nu se consuma niciodata in stare cruda. Aceasta trebuie preparata termic foarte bine, pentru a distruge cianurile continute de aceasta.

Sursa foto principala: jamieoliver.com

  •   2017-11-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii