Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #fierbere #mancare #creveti

Cum sa fierbi crevetii

Una dintre cele mai simple modalitati de a gati crevetii este sa-i fierbi. Acestia pot fi folositi in salate, la paste etc. Pentru a-i fierbe trebuie intai curatati si apoi tinuti in apa fiarta suficient timp pentru a deveni fragezi.
 

1 Reimprospateaza crevetii
 

Crevetii care nu mai arata foarte bine dar care sunt inca proaspeti (nu au miros de amoniac ) pot sa fie reimprospatati daca sunt scufundati in apa sarata. este bine ca apa in care ii tii sa fie rece, deoarece crevetii proaspeti se strica destul de usor.
 

2 Indeparteaza capul si piciorusele
 

Inlatura prima data capul si apoi piciorusele, dispuse de-a lungul corpului crevetelui.
 

3 Indeparteaza cochilia
 

Incepand de la cap, indeparteaza invelisul tare, extern, cu mainile sua folosindu-te de o foarfeca de bucatarie sau de un cutit mic. Se poate curata tot crevetele, insa, uneori, se lasa coada si partea tare a invelisului extern din jurul cozii, in scop decorativ.
 

4 Indeparteaza intestinul
 

Crevetele se cresteaza pe lung, pe partea din spate. Odata crestat, va aparea in taietura un intestin ca un fir intunecat, subtire. Acesta se indeparteaza.
 

5 Foloseste un steamer
 

Foloseste un steamer pentru a fierbe crevetii. Aseaza-i intr-un singur strat, astfel incat sa se patrunda bine si in mod uniform. De asemenea, incearca sa fierbi deodata creveti care au aproximativ aceeasi dimensiune, pentru ca cei mai mari au nevoie de un timp mai indelungat de fierbere .

De asemenea, exista posibilitatea de a fierbe crevetii intr-o apa aromatizata, pentru a le da un gust special. De exemplu, poti sa folosesti dafin, coriandru, salvie si sare in apa pe care o pui la fiert.
 

6 Verifica crevetii
 

Crevetii sunt fierti atunci cand au un aspect rozaliu in exterior si sunt albi in interior. Ar trebui ca in aproximativ 5 minute crevetii sa fie fierti.
 

7 Trece crevetii prin apa rece
 

Pentru a stopa procesul de fierbere, dupa ce sunt scosi din steamer crevetii sunt dati printr-un jet de apa rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului