Una dintre cele mai simple modalitati de a gati crevetii este sa-i fierbi. Acestia pot fi folositi in salate, la paste etc. Pentru a-i fierbe trebuie intai curatati si apoi tinuti in apa fiarta suficient timp pentru a deveni fragezi.
1 Reimprospateaza crevetii
Crevetii care nu mai arata foarte bine dar care sunt inca proaspeti (nu au miros de amoniac ) pot sa fie reimprospatati daca sunt scufundati in apa sarata. este bine ca apa in care ii tii sa fie rece, deoarece crevetii proaspeti se strica destul de usor.
2 Indeparteaza capul si piciorusele
Inlatura prima data capul si apoi piciorusele, dispuse de-a lungul corpului crevetelui.
3 Indeparteaza cochilia
Incepand de la cap, indeparteaza invelisul tare, extern, cu mainile sua folosindu-te de o foarfeca de bucatarie sau de un cutit mic. Se poate curata tot crevetele, insa, uneori, se lasa coada si partea tare a invelisului extern din jurul cozii, in scop decorativ.
4 Indeparteaza intestinul
Crevetele se cresteaza pe lung, pe partea din spate. Odata crestat, va aparea in taietura un intestin ca un fir intunecat, subtire. Acesta se indeparteaza.
5 Foloseste un steamer
Foloseste un steamer pentru a fierbe crevetii. Aseaza-i intr-un singur strat, astfel incat sa se patrunda bine si in mod uniform. De asemenea, incearca sa fierbi deodata creveti care au aproximativ aceeasi dimensiune, pentru ca cei mai mari au nevoie de un timp mai indelungat de fierbere .
De asemenea, exista posibilitatea de a fierbe crevetii intr-o apa aromatizata, pentru a le da un gust special. De exemplu, poti sa folosesti dafin, coriandru, salvie si sare in apa pe care o pui la fiert.
6 Verifica crevetii
Crevetii sunt fierti atunci cand au un aspect rozaliu in exterior si sunt albi in interior. Ar trebui ca in aproximativ 5 minute crevetii sa fie fierti.
7 Trece crevetii prin apa rece
Pentru a stopa procesul de fierbere, dupa ce sunt scosi din steamer crevetii sunt dati printr-un jet de apa rece.