Piureul de cartofi este unul dintre cele mai apreciate garnituri. Pentru a obtine insa cel mai gustos piure de cartofi trebuie sa renunti la aceasta greseala pe care toata lumea o face.

 

Potrivit bucatarilor, pentru ca piureul sa aiba un gust desavarsit, treuie sa renunti la a fierbe cartofii in apa. Specialistii sustin ca in acest fel, cartofii isi pierd din aroma.

Acestia ne sfatuiesc sa fierbem cartofii intr-un amestec de lapte, smantana si unt, adica exact ingredientele pe care pana acum le adaugat dupa ce ii fierbeam, pentru a prepara un piure, potrivit metro.co.uk.

Cand cartofii devin moi, strecoara-i si lasa lichidul sa mai fiarba putin, La final, adauga-l in cartofii sfaramati, pana obtii consistenta dorita. Mai poti completa cu unt si lapte, dupa preferinte.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-03-20
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.