Sfaturi culinare

#fructe #camembert #branza

Cum sa servesti branza Camembert

camembert este una dintre cele mai renumite tipuri de branza din Franta. Produsul provine din Normandia. Calitatea si gustul de exceptie al Camembert-ului sunt atat de apreciate incat au ajuns chiar si in legende. Se spune ca branza Camembert este o sursa de inspiratie pentru artisti.

Modul de utilizare in bucatarie
 

Inainte de a fi folosita in bucatarie, branza Camembert se scoate din frigider si se lasa 30-60 de minute la temperatura camerei, pentru a-si inteti aromele.

In ceea ce priveste coaja, aceasta poate fi consumata sau nu, in functie de preferintele fiecaruia. In cazul unei branze maturate, cu o coaja groasa, de obicei aceasta este inlaturata. 
 

Combinatii in bucatarie cu branza Camembert
 

Cea mai simpla modalitate de a servi branza Camembert este cea frantuzeasca: se taie o bagheta proaspata si se pune o felie de branza. Este un sandwich extrem de simplu si foarte gustos.

Camembertul poate fi consumat si in varianta calda. Dupa ce este inlaturata coaja, branza este frecata cu un catel de usturoi si se tine la cuptor 10 minute, in cutia sa de lemn. Poate fi servita cu o paine proaspata, alba si croncanta. Pe langa usturoi, se pot adauga cativa stropi de ulei de masline extravirgin. Ai la dispozitie si alte modalitati de a o aromatiza inainte de a fi pusa in cuptor: o stropesti cu miere; o presari cu paprika; o presari cu ceapa caramelizata etc.

O alta posibilitate de a fi servita calda este sa fie invelita in folie de aluminiu si pusa pe gratar.

Camembert-ul se potriveste foarte bine si cu fructe, fie ele proaspete, fie in dulceata, gem etc. Poti servi felii de branza Camembert cu bucatele de mere. De asemenea, Camembert-ul se potriveste in combinatii cu pepene galben, fructe de padure, struguri, nuci (inclusiv nuci prajite), pere etc.

Fructele pot fi sub forma de compot, gem dulceata etc. Una dintre variantele de combinatii o reprezinta fructele caramelizate, in general mere sau pere. Bucatile de fructe se prajesc intr-o tigaie cu miere sau cu zahar brun si apoi se servesc impreuna cu feliile de Camembert.

Branza Camembert poate fi servita alaturi de un pahar de sampanie frantuzeasca, un vin rosu (Bordeaux, Beaujolais), brandy (Calvados).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare