Un sos de castravete poate fi servit cu orice mancare, insa mai ales cu carne de pui, peste si fructe de mare . Atentie insa daca il consumi seara - din cauza amestecului de smantana, castravete si usturoi ar putea sa-ti cada greu la stomac.
Ingrediente pentru sosul de castravete
- 1 castravete mare
- 5 linguri de smantana
- 1 lingura de maioneza de casa
- 1 catel de usturoi, pisat
- cateva picaturi de suc de lamaie
- sare si piper dupa gust
-
un varf de lingurita de marar.
Cum se prepara sosul de castravete
Curata castravetele si taie-l cubulete mici sau da-l pe razatoare. Pune peste el putina sare.
Lasa-l sa stea 10-15 minute, pentru a permite sucului sa iasa.
Stoarce usor castravetele cu un prosop de hartie, apoi pune-l intr-un bol de blender. Adauga si restul de ingrediente si amesteca bine, insa lasa sa mai ramana bucati de castravete intreg.
Pune sare si piper, dupa gust apoi da-l la frigider pentru cateva ore.
Cum se serveste sosul de castravete
Se serveste rece.
Il poti consuma cu fripturi si legume.
Pofta buna!
Sursa foto : livlovelaugh.wordpress.com