Sosuri

#sos #usturoi #castraveti

Sos de castraveti

Un sos de castravete poate fi servit cu orice mancare, insa mai ales cu carne de pui, peste si fructe de mare . Atentie insa daca il consumi seara - din cauza amestecului de smantana, castravete si usturoi ar putea sa-ti cada greu la stomac.
 

Ingrediente pentru sosul de castravete
 

  • 1 castravete mare
  • 5 linguri de smantana
  • 1 lingura de maioneza de casa
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • cateva picaturi de suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de lingurita de marar.
     

Cum se prepara sosul de castravete
 

Curata castravetele si taie-l cubulete mici sau da-l pe razatoare. Pune peste el putina sare.
Lasa-l sa stea 10-15 minute, pentru a permite sucului sa iasa.
Stoarce usor castravetele cu un prosop de hartie, apoi pune-l intr-un bol de blender. Adauga si restul de ingrediente si amesteca bine, insa lasa sa mai ramana bucati de castravete intreg.
Pune sare si piper, dupa gust apoi da-l la frigider pentru cateva ore.
 

Cum se serveste sosul de castravete
 

Se serveste rece.
Il poti consuma cu fripturi si legume.

Pofta buna!
 

Sursa foto : livlovelaugh.wordpress.com

  •   2010-07-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii