Foarte multe mancaruri se pot servi cu ketchup , insa cel din comert nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Pentru a scapa de griji si pentru ca tu si familia ta sa mancati produse preparate in casa, iata o reteta simpla de ketchup.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 1,5 kg rosii decojite si tocate
- 300 gr zahar
- 150 gr ceapa tocata
- 1ardei iute fara seminte
- 50 ml otet balsamic
- 4 catei de usturoi
- jumatate lingurita piper sau boia iute.
Cum se prepara:
- Toarna zaharul intr-o tigaie incinsa si amesteca pana cand acesta se caramelizeaza.
- Se adauga usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiat bucatele.
- Se amesteca in continuare dupa care se adauga rosiile, otetul balsamic.
- Se lasa fiert pe foc mic, iar dupa ce amestecul devine cremos, se aduga piperul sau boiaua iute.
- Ketchupul se lasa la racit, dupa care se pune in recipiente inchise ermetic si se depoziteaza intr-un loc racoros, cum ar fi camara.
Cum se serveste:
- Ketchupul se serveste rece, cu orice preparat dorit si se poate folosi cu incredere la prepararea sosurilor pentru paste.