Aperitive

#tarta #ceapa verde #aluat #parmezan

Tarta cu prosciutto si ceapa verde

Tarta cu prosciutto si ceapa verde este ideala pentru un mic dejun decadent. Alaturi de un pahar cu suc proaspat de portocale si o cana de cafea fierbinte, aceasta tarta iti va oferi energia necesara pentru intreaga zi.
 

Ingrediente pentru tarta cu prosciutto si ceapa verde
 

 

Cum se prepara tarta cu prosciutto si ceapa verde
 

Unge o forma de tarta cu unt si pudreaza cu faina. Aseaza aluatul in forma de tarta si unge-l cu albusul batut de ou. Da tava la cuptor pentru 10 minute. Scoae apoi tava si lasa aluatul sa se raceasca.

Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga feliile de prosciutto si caleste, pana devin crocante. Scoate din tigaie si scurge pe un prosop de hartie de bucatarie.

Intr-un bol amesteca ouale batute cu branza mascarpone , parmezanul ras, ceapa verde, sare si piper. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Adauga apoi si prosciutto. Toarna compozitia peste aluat. Da tava la cuptorul incins pentru 20 - 30 de minute.
 

Cum se serveste tarta cu prosciutto si ceapa verde
 

Tarta cu prosciutto si ceapa verde se serveste ca atare, la temperatura camerei.

  •   2011-04-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.