Rulourile din vinete cu cascaval afumat sunt un aperitiv savuros si gustos. Cascavalul topit si vinetele vor da o aroma inedita acestui preparat.
Ingrediente pentru rulouri din vinete cu cascaval afumat
- o vanata mare
- 8 felii de cascaval afumat
- 2 rosii
- 3 linguri sos pesto
- otet balsamic
- ulie de masline.
Cum se prepara rulourile din vinete cu cascaval afumat
Vanata se taie in felii subtiri. Se sarea si se lasa 20 de minute sa isi lase apa. Se preincalzeste gratarul si se unge cu ulei. Se sterg feliile de vinete cu un prosop din hartie. Se pun feliile de vinete pe gratar si se lasa 10 minute. La fieare 5 minute se intorc. Cand sunt gata se iau de pe gratar. Pe fiecare felie de vanata se aseaza cate o felie de cascaval afumat.
Peste cascavalul afumat se pune cate o lingurita de sos pesto si o felie de rosie. Felia de vanata se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Rulourile de vinete se pun din nou la gratar si se lasa pana cand cascavalul se topeste. Cand cascavalul s-a topit se iau rulourile de pe gratar. Se stropesc cu putin ulei balsamic.
Cum se servesc rulourile din vinete cu cascaval afumat
Rulourile din vinete cu cascaval afumat se servesc calde, ca aperitiv, cu sos de rosii iute.