Ciorba de salata este potrivita pentru sezonul de primavara. In functie de regiune, se mananca rece sau calda, cu sau fara afumatura , servita cu paine obisnuita sau crutoane.
Ingrediente pentru ciorba de salata verde
- 2 salate verzi
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1 radacina de patrunjel
- 1 legatura de usturoi verde
- un morcov (ras)
- 1 ½ lingura orez fiert
- 1 litru bors (optional)
- otet (optional)
- 1 ou
- ulei
- sare dupa gust
-
smantana
Cum se prepara ciorba de salata verde
Frunzele de salata trebuie spalate foarte bine sub jet de apa, pentru a elimina orice impuritati . Taie apoi salata marunt.
Spala apoi si curata si legumele. Taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt, apoi incinge cativa stropi de ulei intr-o tigaie si pune-le sa se caleasca. Dupa ce s-au calit, muta-le intr-o oala, in care toarna 1 litru de apa. Lasa apa pe foc pana cand incepe sa fiarba. Atunci adauga frunzele de salata verde si morcovul. Lasa ciorba pe foc inca 15 minute, apoi adauga orezul fiert. Dupa inca 5 minute, adauga borsul. Daca nu folosesti bors, poti pune sare si otet. O alta varianta este cu zeama de lamaie.
Bate oul bine intr-un castronas, adauga putina ciorba pentru omogenizare si rastoarna-l treptat in ciorba de salata, cu grija, amestecand.
Cum se serveste ciorba de salata verde
Se serveste cu smantana si crutoane.