Ciorba de salata este potrivita pentru sezonul de primavara. In functie de regiune, se mananca rece sau calda, cu sau fara afumatura , servita cu paine obisnuita sau crutoane.

Ingrediente pentru ciorba de salata verde
 

  • 2 salate verzi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de usturoi verde
  • un morcov (ras)
  • 1 ½ lingura orez fiert
  • 1 litru bors (optional)
  • otet (optional)
  • 1 ou
  • ulei
  • sare dupa gust
  • smantana
     

Cum se prepara ciorba de salata verde


Frunzele de salata trebuie spalate foarte bine sub jet de apa, pentru a elimina orice impuritati . Taie apoi salata marunt.

Spala apoi si curata si legumele. Taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt, apoi incinge cativa stropi de ulei intr-o tigaie si pune-le sa se caleasca. Dupa ce s-au calit, muta-le intr-o oala, in care toarna 1 litru de apa. Lasa apa pe foc pana cand incepe sa fiarba. Atunci adauga frunzele de salata verde si morcovul. Lasa ciorba pe foc inca 15 minute, apoi adauga orezul fiert. Dupa inca 5 minute, adauga borsul. Daca nu folosesti bors, poti pune sare si otet. O alta varianta este cu zeama de lamaie.

Bate oul bine intr-un castronas, adauga putina ciorba pentru omogenizare si rastoarna-l treptat in ciorba de salata, cu grija, amestecand.
 

Cum se serveste ciorba de salata verde
 

Se serveste cu smantana si crutoane.

  •   2011-03-16
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.