Pandispanul de scortisoara cu capsuni este un desert usor si savuros, potrivit pentru momentele relaxante, alaturi de o cana de ceai sau cafea. Se prepara foarte repede si are un gust bun. Il poti servi atat simplu, cat si ornat cu fructe proaspete si frisca.
Ingrediente pentru pandispanul de scortisoara cu capsuni
- 175 grame migdale macinate
- 175 grame unt topit
- 175 grame zahar brun
- 175 grame faina cu agent de crestere
- 20 grame scortisoara
- 1 ou
- 1 galbenus
- 450 grame capsuni
- zahar pudra pentru ornat.
Cum se prepara pandispanul de scortisoara cu capsuni
Intr-un bol amesteca migdalele, untul, zaharul, faina , scortisoara, oul si galbenusul. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bien combinate.
Rastoarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Peste aluat aseaza capsunile taiate pe jumatate. Adauga apoi si restul de aluat.
Da tava la cuptor pentru o ora. Verifica din cand in cand prajitura.
Cand e gata, scoate pandispanul de la cuptor si lasa sa se raceasca. Aseaza pe un platou si orneaza cu zahar pudra.
Cum se serveste pandispanul de scortisoara cu capsuni
Pandispanul de scortisoara cu capsuni se serveste cu capsuni proaspete si putina frisca.