Scrumbia de Dunare este un peste special si savuros. Pregatita la gratar sau la cuptor, in folie de copt, scrumbia este apreciata de iubitorii de peste. Asezonata cu patrunjel si zeama de lamaie, sau cu mamaliguta si mujdei ca in Dobrogea , scrumbia este o delicatesa care nu trebuie sa lipseasca din meniul amatorilor de peste.
Ingrediente pentru scrumbia la gratar
- 4 scrumbii
- lamaie
- sare
- piper.
Cum se prepara scrumbia la gratar
Pentru acest fel de mancare traditional din Delta Dunarii ai nevoie de scrumbii proaspete. Se folosesc atatea scrumbii cati invitati ai la masa. Scrumbiile se spala si se curata de intestine . Se cresteaza pe latime. Apoi se freaca cu sare si piper pe ambele parti.
Se aseaza in foi de copt sau de pergament. Invelite astfel, scrumbiile se pun pe gratarul incins. Se lasa sa se friga timp de 25 - 30 de minute. Cand sunt gata, scrumbiile se scot din folia de copt si se aseaza pe farfurie.
Cum se serveste scrumbia la gratar
Scrumbia la gratar se serveste calda, cu patrunjel tocat si zeama de la o lamaie. Se mai poate servi si cu mamaliguta si mujdei.