Sfaturi culinare

#burger #retete #burger vegetarian #retete vegetariane

Cum faci cel mai bun burger vegetarian

Din 1 mai se deschide oficial sezonul gratarelor. Daca iti plac burgerii dar vrei sa pregatesti si cativa mai dietetici, fara carne, alege cele mai bune ingrediente si pregateste un burger vegetarian senzational.

Iata in continuare cateva dintre cele mai bune ingrediente pentru a face un burger vegetarian gustos si hranitor:

1. Pregateste sosuri speciale

Burgerii tind sa fie prea uscati, asa ca au nevoie de un sos. In loc sa folosesti banalul mustar sau ketchup, fa un sps special, cremos si gustos. Fa un humus din naut, tahini si smantana. Humusul are un continut mare de proteine si poate fi folosit cu succes in burgeri.

Un alt sos pe care-l poti folosi este guacamole. Sosul mexican este satios si aromat.

Un sos tzatziki este mai gustos decat maioneza simpla. Foloseste acest sos la un burger cu branza feta si masline kalamata.

2. Adauga muraturi in reteta

Foloseste cateva muraturi de casa pentru a condimenta sandwich-ul. La un burger vegetarian se pot folosi, de exemplu, tomate rosii, murate. Acestea sunt dulci, usor picante, cu o aroma de ceapa.

3. Prepara rosii pane

Pentru un sandwich crocant, fa niste rosii pane. Este bine sa folosesti rosii verzi pentru a avea un contrast de arome. Afla Cum sa faci rosii prajite.

4. Adauga o branza de calitate

Orice burger trebuie sa aiba o branza care se topeste si contribuie la textura si aroma. Pentru un plus de savoare, in locul unei branze obisnuite foloseste branza Brie. Aceasta este cremoasa si se potriveste foarte bine in sandwich-uri si burgeri.

5. Foloseste un ochi

La un burger vegetarian se poate adauga un ou prajit pentru un plus de proteine.

6. Mizeaza pe inele de ceapa

Inelele de ceapa sunt crocante si foarte gustoase. Aseaza-le in straturile superioare.

7. Foloseste ciuperci

Ciupercile portobello sunt cele mai potrivite pentru un burger vegetarian. Le poti face sote sau pe gratar inainte de a le adauga in chifle. Ciupercile sunt un bun inlocuitor pentru carnea burgerului.

Foto: blog.honeycreekcamapts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare