Feluri principale

#mustar #usturoi #carne #miere #curcan #retete gratar #retete 1 mai

Retete de 1 Mai: Piept de curcan marinat la gratar

Pieptul de curcan marinat este un preparat potrivit pentru iesirea la iarba verde . Un piept de curcan este potrivit pentru o masa de 5- 6 persoane. Se prepara repede si este foarte suculent.
 

Ingrediente pentru pieptul de curcan marinat
 


Pentru sos:

  • 30 grame miere
  • 20 grame mustar de Dijon
  • 1 ardei iute uscat
  • 20 ml otet balsamic.

 

Cum se prepara pieptul de curcan marinat
 

Intr-o cratita amesteca sarea, zaharul, piperul, scortisoara si ghimbirul cu 200 ml apa. Lasa pe foc pana sa in clocot. Da focul mai mic si mai adauga 3 cani de apa rece.

Aseaza pieptul de curcan intr-un recipient. Adauga peste el usturoiul zbrobit si sosul preparat mai devreme. Acopera si da carnea la frigider peste noapte.

Incinge gratarul. Intr-un bol amesteca mierea cu ardeiul iute sfaramat, mustarul si otetul. Scoate pieptul de curcan din sosul marinat. Aseaza pieptul pe gratar, timp de 25 - 30 de minute. Intoarce pieptul doar o singura data.

Unge din cand in cand pieptul de curcan cu sosul din miere si mustar . Cand este gata, ia pieptul de pe gratar si acopera-l cu o folie de plastic. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.
 

Cum se serveste pieptul de curcan marinat
 

Pieptul de curcan marinat se serveste cu salata de varza si chifle incalzite pe gratar.

  •   2011-04-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii