Sfaturi culinare

#retete #culinar #sfaturi culinare #conopida #retete conopida

Cum sa faci conopida mai gustoasa

este una dintre cele mai sanatoase legume, de aceea este bine sa o introduci cel putin o data in dieta ta saptamanala. Desi benefica pentru organism, conopida este adesea un ingredient fad, neatractiv. De aceea, este important sa inveti cum sa o gatesti pentru a obtine un preparat gustos si irezistibil.

Conopida constituie o sursa excelenta de vitamina C, magneziu si acid folic. Rolul antioxidant si antiinflamator al acestei legume o face una dintre cele mai recomandate in alimentatia sanatoasa. Cum gatesti, insa, conopida, in asa fel incat sa fie apetisanta?

1. Modalitate de gatire

Este important sa nu gatesti prea mult conopida pentru a nu-i distruge textura si pentru a nu permite sa-si elibereze mirosul sulfuros. Leguma are anumiti compusi care o fac sa miroasa intens atunci cand este tinuta mult timp pe foc. Cu cat este mai putin supusa caldurii, cu atat ramane mai crocanta si isi pastreaza nutrientii in ea.

In loc sa o fierbi in apa sau la abur, soteaza-o. Fiarta, conopida tinde sa capete textura unui burete, ceea ce o face sa-si piarda atractivitatea. Cand gatesti conopida, rupe-o in buchetele pentru a se face uniform.

Foloseste putin suc de lamaie in apa pentru a opari conopida. In acest fel elimini riscul ca aceasta sa capete o culoare maronie din cauza unei reactii chimice la anumite cratite.

2. Condimente pentru conopida

Sunt multe condimente care se potrivesc foarte bine cu conopida. Unul dintre ele este turmericul, care coloreaza si ofera un gust placut buchetelelor de conopida. Pentru un gust picant, foloseste praf de curry.

3. Retete de conopida

Fa un piure din conopida cu ajutorul unui blender, prin adaugarea unor seminte de chimen si cateva plante aromatice .

Pregateste cu praf de curry, ulei de masline, otet din orez si sare de mare.

Condimenteaza conopida cu usturoi si fulgi de ardei iute, adauga ulei de masline si zeama de lamaie.

Incearca o combinatie de conopida cu nucsoara, ulei de masline si unt.

Fa o reteta vegetariana din conopida cu ulei de masline, usturoi, arpagic, parmezan, suc de lamaie si sare de mare.

Sufleu de conopida
Piure de conopida
Conopida picanta
Conopida cu sos de branza
Mancare simpla de conopida
Conopida cu branza si somon
Conopida pane
Conopida coapta cu usturoi
Conopida cu tarhon si unt
Conopida la cuptor cu parmezan
Conopida coapta cu migdale si condimente
Conopida cu sos de curry
Mancare de conopida si sunca
Salata de conopida si broccoli

Foto: 101cookbooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului