Sfaturi culinare

#mancare #sfaturi culinare #meniu sfantul vasile # masa de sfantul vasile #retete sfantul vasile # retete sarbatoare

Meniu de Sfantul Vasile

In prima zi a Anului Nou, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Vasile . Asadar, 1 ianuarie este un nou prilej de petrecere si voie buna. Si cum de la nicio petrecere nu poate lipsi mancarea si bautura , iata cateva idei de meniu pentru Sfantul Vasile. Tinand cont ca sarbatoarea se desfasoara la doar o zi dupa masa imbelsugata de Revelion, este recomandat sa pregatesti cateva bucate usoare.
 

Aperitive de Sfantul Vasile
 

Cu siguranta ti-au ramas prin frigider cateva rosii carnoase si cateva ciuperci. Cu aceste ingrediente poti pregati delicioase rosii umplute cu ciuperci. Nu iti va lua mult timp sa pregatesti acest aperitiv usor si satios.

Poti profita de sarbatoarea Sfantului Vasile ca sa scapi si de alte alimente care ti-au ramas de la Revelion. Mai exact, poti face aperitive cu paine prajita. Orice ti-a ramas de la masa festiva de Anul Nou poate fi folosit la acest aperitiv: sunca, muraturi, branza etc.

La masa de Sfantul Vasile iti poti surprinde invitatii cu crostini cu masline si ardei, un aperitiv crocant, ideal pentru persoanele care s-au infruptat din bucate alese cu o seara inainte.
 

Feluri principale pentru meniul de Sfantul Vasile
 

Pentru felul principal de Sfantul Vasile pregateste peste cu telina si usturoi, o reteta aromata si sanatoasa. Si o friptura de pui cu legume va face senzatie, mai ales daca printre invitati se afla si un Vasile. Langa friptura de pui poti aseza un bol mare cu salata verde sau muraturi.
 

Deserturi pentru meniul de Sfantul Vasile
 

Dupa o masa atat de copioasa, toata lumea va pofti la ceva dulce. O salata de fructe poate incheia cu succes petrecerea de Sfantul Vasile. Poti aseza salata in cupe si o poti decora cu frisca. Langa mere, banane, kiwi si celelalte fructe, poti adauga o mana de alune sau migdale pentru un plus de aroma.

Pentru a ramane in spiritul sarbatorilor de iarna, poti pregati mere coapte cu scortisoara si mascarpone.
 

Bauturi pentru meniul de Sfantul Vasile
 

In timpul mesei, iti poti servi invitatii cu punch de fructe, delicios si racoritor.

De asemenea, poti pune pe masa o carafa de vin fiert dupa reteta olandeza. Cu siguranta invitatii tai nu vor putea rezista in fata parfumului de scortisoara si portocale.

Sursa foto: houseofannie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului